Semnele parodontozei

instrumente stomatologice

Parodontoza sau parodontopatia marginală este o afecțiune dentară care încă din primele etape îți transmite semnale de alarmă menite să te trimită la stomatolog. Ignorarea acestor simptome timpurii nu face altceva decât să agraveze boala parodontală și să grăbească pierderea dinților naturali.

Semnele parodontozei pot părea nesemnificative la început, dar cu cât iei măsuri mai devreme, cu atât șansele de a-ți salva dinții cresc. Prin urmare, nu mai închide ochii în fața acestor indicii, în speranța că vor trece de sine! Vino la cabinet și vei afla rapid ce trebuie să faci pentru a avea o dantură sănătoasă.

SEMNELE PARODONTOZEI

Într-o primă fază, parodontoza se manifestă sub formă de gingivită, adică se formează o peliculă de placă dentară, care reacționează cu inflamarea gingiilor. Așadar, gingiile tale vor fi usor umflate. De asemenea, în această etapă gingiile vor sângera la fiecare periaj, însă trebuie să știi cu parodontoza este reversibilă acum. Astfel, dacă mergi la stomatolog, vei primi cele mai bune indicații cu privire la măsurile pe care trebuie să le iei pentru a stopa boala parodontală.

În următoarea etapă a afecțiunii, gingivita netratată evoluează într-o parodontită. Această boală parodontală este detectată, de cele mai multe ori, la vârsta de 40-50 de ani, când tratarea ei devine dificilă. Nu aștepta să ajungi la această vârstă pentru a descoperi că ai parodontoză! Pacienții cu o igienă dentară riguroasă ar trebui să ia măsuri de precauție pentru a preveni transformarea gingivitei în parodontită.

Celelalte semne care trădează parodontoza sunt:

  1. respirația urât mirositoare
  2. depunerile de tartru la baza dinților
  3. retragerea gingiei de pe dinți
  4. schimbarea de poziție a dinților
  5. senzația de dinte mai lung
  6. mobilitatea dentară
  7. formarea de pungi parodontale

Faci parte dintre cei 90% cu simptome de parodontoza

PERSOANE PREDISPUSE LA PARODONTOZĂ

În multe cazuri, parodontoza interacționează cu boli sistemice. Astfel, riscul de formare a bolii parodontale este semnificativ mai mare la persoanele care fumează și la pacienții care urmează tratamente medicamentoase antihipertensive, imunosupresoare, antiepileptice și vasodilatatoare. De asemenea, un risc crescut de parodontoză au și persoanele care suferă de diabet zaharat, boli reumatice, infecție HIV sau boli ale sistemului imunitar.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar