Mituri despre implanturile dentare

rugaciune

La fel ca orice altă procedură medicală complicată, implanturile au dat naștere la diverse mituri ca rezultat al neinstruirii suficiente de către pacient în legătură cu pașii  prin care și condițiile în care au loc acestea.

Un implant este mai rezistent decât un dinte natural

Chiar dacă sunt produse din materiale extrem de puternice, implanturile nu sunt mai rezistente decât dinții naturali. Cavitatea bucală găzduiește un număr foarte mare de bacterii care, dacă reușesc să se infiltreze la baza implantului, pot produce daune similare.

Implanturile rezistă toată viața

Cum sa compari implanturile dentareImplanturile înlocuiesc un dinte, au aceeași funcție și tind să aibă aceeași structură. Garanția pe viață a producătorilor, se referă însă la viața produsului (a implantului) și nu a pacientului. Deși există oarecare diferențe între modul în care reacționează un implant la factorii externi și modul în care se comportă un dinte natural, cele două pot fi comparate. Durata de viață a unui implant depinde de cauze medicale și igienice, care pot varia de la caz la caz.

Cu cât costă mai mult, cu atât este mai bun

Prețul final pe care îl plătește pacientul include multe alte lucruri pe lângă implant ca atare, cum ar fi procedurile stomatologice de implantare și cele adiacente. Deși prețul unui implant crește în funcție de materialele și tehnica folosite pentru producerea acestuia, această creștere implică obligatoriu o creștere a costurilor finale. Acest mit este întreținut de practica unor medici de a mări costurile procedurilor adiacente procentual cu creșterea prețului implantului. Dacă, însă, vă alegeți medicul cu atenție, această problemă (majoră) va dispărea.

În orice cabinet există prețuri ascunse

Acest fapt nu este adevărat, cu toate că incidența medicilor stomatologi care practică prețurile ascunse este semnificativă. Cel mai bun mod de a vă proteja financiar este să evitați prețurile foarte mici (este absolut coerent ca, într-un astfel de caz, să existe prețuri ascunse) și să vă instruiți în legătură cu pașii exacți necesari pentru implantarea dentară. În acest fel, nu veți avea probleme, oricare ar fi circumstanțele implantului dumneavoastră.

Este de reținut în acest context că miturile pot modifica o înțelegere adecvată și instruită a procedurilor dentare necesare implantării. Ținându-vă la curent, le puteți elimina din viața dumneavoastră, ca să vă asigurați că luați o decizie coerentă și eficientă financiar și medical.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar