Cum decurge protezarea pe bază de implant dentar

Implanturile moderne sunt realizate în marea majoritate a situațiilor tipice din două piese distincte. Prima este concepută pentru a fi înșurubată în os, în timp ce cea de a doua, bontul, se fixează în interiorul implantului, pentru a susține coroana dentară. Din cauza acestui șir de proceduri, protezarea pe bază de implant dentar este destul de strictă.

Cum sa compari implanturile dentareÎn prima fază, se operează orificii la nivelul osului, care să susțină implantul dentar. În unele situații, se poate insera os adițional (pentru a aduce baza implantului la același nivel cu baza celorlalți dinți) sau sinus lift. Odată introdus șurubul de acoperire, medicul stomatolog coase gingia peste el pentru a o aduce, la rândul ei, la același nivel cu gingiile învecinate. Introducerea acestui șurub este cel mai important și mai complicat pas al întregii proceduri. Iată în linkul alăturat de ce.

Următoarea fază este pasivă, în sensul în care osul este lăsat să crească și să integreze implantul. Osteointegrarea durează de la 3 la 6 luni și poate fi urmărită regulat de medicul stomatolog. Gingia se vindecă în aproximativ o săptămână de la intervenție; cu toate acestea, nu trebuie să forțăm locul respectiv pe toată durata osteointegrării.

Tot în această perioadă, după vindecarea gingiei, se procedează la reconstituirea formei acesteia. Intervențiile medicului pot diferi de la o situație la alta, dar scopul este același: formarea unei gingii sănătoase, care să protejeze în viitor implantul de infecții și alți factori inflamatorii. Reconstituirea poate implica grefe autologe (de pe cerul gurii pacientului) sau cu membrane din piele umană destinate acestui scop. Acestea din urmă, trebuie cumpărate de către pacient.

După ce osteointegrarea s-a finalizat, medicul va face un orificiu prin gingie, pentru a avea acces la canalul interior, unde trebuie inserat bontul protetic. După acest pas se introduce bontul (șurub de vindecare), care va reprezenta propriu-zis baza coroanei dentare.

Gingia va avea nevoie din nou de una-două săptămâni pentru a se vindeca. În acest timp, medicul stomatolog realizează coroana dentară pe bază de implant, pe care o fixează apoi ca pe orice altă coroană.

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar