Beneficiile implanturilor dentare

implant dentar

În afară de evidenta schimbare estetică pe care o poate aduce după sine un implant dentar, există o serie de avantaje adiacente care nu trebuie neglijate atunci când luați în calcul o asemenea procedură stomatologică. Cele mai multe dintre acestea sunt direct corelate cu sănătatea dumneavoastră orală pe termen lung. Din această perspectivă, putem spune că alegerea acestui tratament ține în primul rând de responsabilitatea medicală a fiecăruia dintre noi.

Masticație corectă

Implantul dentar ajută, susține și menține o masticație corespunzătoare. Nemaifiind obligați să mestecați pe o singură parte, vă veți asigura că procesul de autocurățare a dinților decurge corect. Pe de altă parte, masticația incorectă influențează simultan și ceilalți dinți, periclitându-le starea de sănătate.

Confort în orice împrejurare

Cum sa compari implanturile dentareImplanturile înlătură majoritatea disconforturilor stomatologice, de la necesitatea curățării unei proteze dentare, la un zâmbet defectuos sau o igienă orală dificilă. Standardul dumneavoastră de viață va crește implicit, dar, și mai important, veți simți constant cât de convenient este să aveți implanturi atât din punctul de vedere al igienei, cât și din acela al posibilelor tratamente viitoare.

Dicție sporită

Când vorbim, unele consoane se formează pe dinți sau la baza acestora. Dacă ne lipsesc incisivii sau caninii, vom avea probleme reale de pronunție. Într-o primă etapă, corpul se adaptează, dar nu poate ajunge la performanțele pe care le avea când dantura era completă. După implantare, corpul are nevoie, din nou, de o mică perioadă de timp pentru a se acomoda, dar, de data aceasta, rezultatul este în favoarea dumneavoastră. Mai mult încă, implanturile se dovedesc mai eficiente decât protezele dentare, a căror amplasare defectuoasă poate crea impedimente dicției.

Fără dureri

Oricine a purtat proteze dentare știe că există un anumit grad de disconfort. Chiar dacă, în anumite cazuri, acesta este minimal, el poate fi înlăturat complet cu ajutorul implanturilor. Inflamațiile contextuale nu vor mai apărea și nici infecțiile datorate unei igiene precare a protezei la un moment dat.

Dinți mai sănătoși lângă implanturi

Protezele și / sau masticația defectuoasă afectează continuu starea dinților sănătoși din proximitate. Cu cât procedura este amplasării protezei este mai dură și cu cât masticația mai puțin coerentă, cu atât cresc șansele apariției problemelor stomatologice. Implanturile, din contră, ajută la menținere naturală a dinților sănătoși prin forma lor ergonomică și neintruzivă.

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

wpDiscuz