Indiciile bolii parodontale

parodontoza

Boala parodontală reprezintă o afecțiune a gingiei și a țesutului de susținere a dinților. Ea poate apărea fie din cauza stilului de viață haotic și a alimentației sărace în substanțe nutritive esențiale, fie din cauza unor probleme de sănătate care țin de dezechilibrele endocrine și de factorii genetici. Netratate, bolile parodontale pot duce la pierderea dinților.

Ai observat vreodată că ai gingia inflamată (gingivită) sau ți s-a întâmplat să te confrunți cu sângerări în timpul periajului dinților? Aceste două probleme pot indica o fază incipientă de boală parodontală și te avertizează că este cazul să iei măsuri rapide, respectiv să te prezinți la medicul dentist pentru a afla care este cel mai bun tratament pentru parodontoză.

Iată și alte indicii ale bolii parodontale

Depuneri de tartru la baza dinților

Depunerile de tartru la baza dinților reprezintă unul dintre indiciile bolii parodontale. Parodontoza este o afecțiune cronică de natură infecțioasă, care are ca principal factor declanșator flora microbiană din cavitatea bucală. În momentul în care această floră este dată peste cap, curățarea dinților nu se mai realizează optim, ceea ce favorizează depunerile organo-minerale (tartru) pe dinți.

Respirația urât mirositoare

Faci parte dintre cei 90% cu simptome de parodontozaBoala parodontală poate fi identificată și după respirația urât mirositoare. Sunt și alte cauze care duc la apariția halenei, cum ar fi consumarea unui aliment cu miros puternic. Însă, dacă halena se prelungește și însoțeste o inflamare a gingiei, precum și sângerarea din timpul periajului, șansele ca ea să trădeze boala parodontală sunt foarte mari.

În această etapă, boala parodontală încă este reversibilă, iar dacă se începe un tratament parodontal adecvat, dinții și gingia vor fi din nou în cea mai bună stare.

Gingia se retrage de pe dinți

Un alt indiciu al bolii parodontale este și gingia care se retrage de pe dinți. Acest semn apare în general după faza incipentă a bolii, adică după gingivită, iar dacă nu cauți tratament specializat, riști ca și osul alveolar să aibă de suferit, ceea ce duce la apariția pungilor parodontale.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar