Greșeli în igiena orală

stomatologie copii

Sănătatea dinților depinde de un cumul de factori, de la moștenirea gentică, până la felul în care îi periem, alimentele pe care le consumăm și frecvența cu care vizităm cabinetul medicului dentist.

Greșelile în igiena orală apar atunci când nu ne dăm interesul să ne păstrăm dinții albi și nu înțelegem faptul că dinții, odată cariați, nu vor mai fi niciodată la fel, întrucât erodarea structurii dintelui este ireversibilă. Doar tratamentele profesionale vor putea să completeze și să repare golul lăsat de greșelile noastre în igiena orală.

Mai devreme sau mai târziu, fiecare persoană face cel puțin o greșeală în igiena orală. Poate dacă toată lumea ar ști care sunt cele mai frecvente greșeli, s-ar gandi de două ori înainte să le repete.

Începi întotdeauna periajul dinților din același loc

Deși sună surprinzător, este bine să știi că este greșit să începi periajul dinților de fiecare dată din acelasi loc. Motivul: ai tendința de a insista pe perierea primilor dinți pe care așezi periuța, după care pe următorii îi tratezi în grabă, eventual sari anumiți dinți, ceea ce duce în timp la obținerea unei nuanțe neuniforme a danturii.

Nu periezi limba

Igiena orală presupune să cureți cavitatea bucală, care cuprinde și limba. Dacă te speli pe dinți și omiți să periezi și limba, se poate spune că aduni încă o greșeală în igiena orală. Limba este mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor care există în cavitatea bucală, bacterii care nu fac altceva decât să-ți afecteze dantura în timp. Din acest motiv este important să-ți cureți bine inclusiv limba.

Nu folosești ață dentară și apă de gură

Pe vremea bunicii, nu exista ață dentară și nici apă de gură. Dacă ea reușea să aibă dinți sănătoși fără aceste produse, înseamnă că poți și tu în prezent? Probabil că da, însă în ritmul în care se desfășoară activitățile din viața ta, ar fi păcat să nu profiți de noile descoperiri care îți ușurează munca și te ajută să ai dinți sănătoși.

În prezent, se poate considera o greșeală în igiena orală faptul că nu folosești ața dentară și apa de gură, întrucât cele două produse contribuie la eliminare resturilor de alimente dintre dinți, respectiv contribuie la anihilarea bacteriilor care îți deteriorează dinții.

Nu mergi la dentist nici măcar o dată pe an

Nu în ultimul rând, cea mai mare greșeală în igiena orală este reprezentată de faptul că amâni la infinit vizita la medicul dentist. Scuze pentru această greșeală există, de la lipsa timpului și a banilor, până la gândul că dacă nu te dor dinții înseamnă că nu este nevoie de dentist.

Vizita la medicul dentist, măcar o dată pe an, îți poate salva dinții și chiar te poate ajuta să ai dinți mai frumoși și mai albi.

Atenție la alimentație


Consumul de alimente bogate în zahăr poate contribui la apariția cariilor, de aceea ar trebui consumate cu precauție. Se recomandă consumul zilnic de legume și fructe proaspete, pentru că sunt bogate în fibre șistimulează fluxul salivar, ajutând astfel la remineralizarea suprafeței dinților.

Foarte important pentru menținerea sănătății orale este un stil de viață sănătos, fără excese, cât și respectarea unor reguli de igienă, cât și a altor sfaturi recomandate de către specialiștii stomatologi.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar