Detartrajul sau curățarea dinților

dinti cu tartru

Ce poate fi mai plăcut dimineața când te trezești, decât senzația de prospețime oferită de un periaj dentar eficient? Dinții curați, netezi și lucioși arată minunat și îți dau încredere să zâmbești larg. Dar ce te faci în momentul în care periajul nu mai poate îndeparta zonele cu tartru de pe suprafața dinților? Nu, tartrul nu trece de la sine, astfel ca degeaba aștepți să se întâmple o minune. Cea mai bună soluție pentru îndepărtarea tartrului o reprezintă detartrajul.

Ce este detartrajul

Dinții sunt scăldați zilnic de salivă și, cel puțin la prima vedere, par feriți de orice pericol, însă bacteriile nu dispar cu una cu două. Dimpotrivă, placa bacteriană se depune pe suprafața dinților, se mineralizează și rămâne acolo până când te hotărăști să apelezi la un detartraj.

Este vorba despre o procedură stomatologică prin care dentistul curăță dinții, adică îndepărtează tartrul de pe suprafața dinților folosind fie instrumente ultrasonice, fie instrumente manuale, fie aer comprimat. De cele mai multe ori, primele două metode de detartrare se combină, pentru un rezultat optim. Iată și câteva motive pentru care este indicat să îți faci un detartraj din șase în șase luni.

Detartrajul previne bolile parodontale

Tartrul este un prim indicator al dezvoltării bolii parodontale (parodontozei), de aceea este important să mergi la medicul dentist imediat ce descoperi astfel de depuneri. În general, tartrul nu se depune pe incisivii centrali de sus, întrucât aceștia sunt cei mai folosiți și se curăță cel mai ușor.

Măselele de sus si de jos, precum și incisivii centrali și laterali de jos sunt dinții cei mai predispuși la formarea tartrului. Cu ajutorul instrumentelor ultrasonice vei scapa de tartru și vei avea din nou dinți curați pentru următoarele luni.

Detartrajul  prelungește viața dinților

Detartrajul este, dacă vrei, asigurarea pentru o dantură impecabilă, cu dinți sănătoși mult timp de acum încolo. În popor circulă mai multe mituri cu privire la faptul că detartrajul nu este benefic și că afectează smalțul dinților, însă acestea sunt doar povești. În realitate, detartajul este una dintre cele mai importante și utile descoperiri din lumea medicală.

Este mai ieftin decât tratarea dinților bolnavi

În ultimii ani, detartrajul a devenit accesibil pentru tot mai multe persoane, deoarece prețurile sunt avantajoase, iar rezultatele excelente. De altfel, dacă nu ți-ai făcut până acum un detartraj, este bine să știi că este mai ieftin decât tratamentele pe care le poți face când ai dinții bolnavi și, până la urmă, este o investiție în sănătatea dinților tăi.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar