Albirea dinților – riscuri

aparat dentar

Metodele de albire a dinților sunt utilizate de tot mai multe persoane care vor un zâmbet perfect, dar tehnicile care pot oferi un alb imaculat implică uneori și riscuri. Descoperă efectele secundare ale exceselor cu privire la albirea dinților.

Atunci când este realizată fără consultarea medicului stomatolog, albirea dinților prin utilizarea de produse disponibile fără rețetă poate fi periculoasă pentru sănătatea dentară. Riscurile nu țin doar de smalțul dinților: produsele pentru albirea dentară pot afecta și gingiile.

Consecințele excesului de peroxid

Utilizate prea des, produsele care promit albirea dinților pot cauza mai multe probleme. Subțierea smalțului dentar este cea mai cunoscută, dar peroxidul are un efect puternic și asupra gingiilor. Într-o primă fază, excesul de peroxid poate produce sângerarea gingiilor. Pe termen lung, poate cauza retragerea gingiei.

Mulți își asumă aceste riscuri, dar ignoră o altă problemă importantă. Chiar și aspectul dinților este afectat de folosirea în exces a produselor de albire dentară. Albul imaculat poate fi înlocuit rapid de a nuanță ușor albăstrie și dinții pot deveni translucizi. Problemele apar în general la extremitatea dinților, dar se extind rapid.

Este periculoasă și pasta de dinți pentru albirea dinților?

În pauzele dintre tratamentele de albire a dinților, mulți utilizează o pastă de dinți care promite același efect. Specialiștii avertizează că ingredientele din pasta de dinți pentru albirea dinților nu rămân în contact suficient cu smalțul pentru a avea un efect puternic.

Pasta de dinți poate fi responsabilă însă pentru o albire temporară pe baza efectului abraziv. Rezultatele cele mai bune sunt obținute cu pastele de dinți care afectează smalțul dintelui și pot expune dentina. Pe termen lung, acest lucru duce la o culoare mai închisă pentru dinții afectați.

Eliminarea riscurilor asociate albirii dinților

Cea mai sigură cale de a proteja sănătatea dinților și a gingiilor este utilizarea cu moderație a produselor pentru albire, doar după consultarea unui medic stomatolog. Aplicarea peroxidului odată la minim 6 luni este considerată lipsită de efecte secundare. Alte tehnici mai avansate, ca microabraziunea, sunt executate doar cu precauții speciale, inclusiv remineralizarea dinților după procedură.

Atunci când folosești mai multe produse pentru albirea dinților simultan, riscurile unor probleme pe termen mediu și lung pot crește. Nu începe niciun astfel de tratament fără să te asiguri că dinții tăi nu vor suferi, lucru pe care ți-l poate confirma un medic stomatolog cu experiență.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

2 Comentarii la "Albirea dinților – riscuri"

Sortare după:   cele mai noi | cele mai vechi | cele mai votate

Buna! Ma numesc Stefania, am 18 ani si sunt ain judetul Arad. Am o intrebare si as ramane recunoscatoare daca mi-ati putea raspunde am incercat pentru prima data benzile pentru albire a dintilor si am o problema uriasa. Prima seara in care le-am pus…totul a decurs normal pot spune, dar ziua urmatoare le-am pus pe la ora 2:30 si dupa ce le-am dat jos, au inceput sa ma doara dintii ingrozitor. Ce ar trebui sa fac?