Tehnologia de implanturi dentare Platform Switching

Când vine vorba despre implanturi dentare nu ar trebui să existe jumătăți de măsură întrucât orice compromis în ceea ce privește calitatea produsului, la care se adaugă impactul mediului din cavitatea orală asupra acestuia, poate duce la pierderea țesutului osos și la eșecul tratamentului pe termen lung.

În urmă cu aproximativ două decenii a apărut conceptul de “platform switching” (“platform switch”) sau, altfel spus, de schimbare a platformei. Sistemul de implantare Tapered Internal Plus, creat de Bio Horizons, folosește tehnologia Platform Switching, alături de tehnologia unică Laser-Lok, pentru a da naștere unui produs perfect.

Ce presupune tehnologia Platform Switching?

Tehnologia Platform Switching presupune folosirea unui bont cu diametru relativ mai mic pe un implant cu diametru mai mare. Acest lucru favorizează sigilarea perfectă a implantului și protejarea lui împotriva bacteriilor prezente în cavitatea bucală. Platform Switching contribuie la mărirea volumului de țesut moale în jurul implanturilor.

Joncțiunea implant-os-gingie prezintă o sensibilitate mai ridicată la bacterii întrucât, în mod obișnuit, există mici spații care nu sunt perfect închise. Aceste spații sau mai bine spus microspații reprezintă medii propice pentru dezvoltarea bacteriană.

Organismul încearcă în mod natural să combată dezvoltarea bacteriilor, iar “lupta” dintre cele două “tabere” se concretizează în inflamații. Acestea nu fac altceva decât să afecteze durata de viață a implanturilor dentare și să grăbească pierderea osoasă.

Cum sa compari implanturile dentareLa implanturile dentare care folosesc tehnologia Platform Switching, această problemă dispare sau cel puțin este mult redusă față de implanturile care nu prezintă această tehnologie. Osteointegrarea se realizează mai rapid grație tehnologiei Platform Switching, iar literatura de specialitate arată că osul crestal reacționează mai bine la un bont cu diametru mai mic față de cel al implantului, față de cazul unui bont care are un diametru mai apropiat de cel al implantului.

Implanturile Tapered Internal Plus cu Platform Switching si Laser-Lok

Platform Switching și Laser-Lok sunt două tehnologii care contribuie la rezistența implanturilor dentare în timp și la evitarea eventualelor probleme care pot apărea după implantare.

Sistemul Tapered Internal Plus le folosește pe amândouă, ceea ce face ca atât funcționalitatea, cât și estetica implantului dentar să fie la cel mai înalt nivel, grație celor două beneficii majore ale tehnologiilor:

Platform Switching – mărește volumul țesutului moale în jurul implantului

Microcanalele Laser-Lok – contribuie la atașarea osului crestal la țesutul moale și reduc considerabil pierderea osoasă.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

* Bifa GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord