Periajul interdentar

Periajul interdentar devine un obicei tot mai popular pentru cei care vor să-și păstreze sănătarea orală cât mai mult timp. Avantajele acestor periuțe sunt numeroase, dar utilizarea lor nu înlocuiește complet periajul cu unelte clasice. Funcționalitatea periuțelor de dinți interproximale se bazează în mare măsură pe perii foarte fini, capabili să se îndoaie în spațiile strâmte.

Zonele dintre dinți și marginea gingiei au nevoie de mai multă atenție, iar o periuță de dinți interdentară asigură eliminarea plăcii tocmai în aceste zone problematice, de unde pornesc de multe ori cariile. Periuțele de dinți interproximale asigură astfel o igienă dentară corectă.

Curățarea spațiilor mici dintre dinți

Eliminarea resturilor de mâncare din spațiile interdentare reduce riscul apariție cariilor. Același scop îl are și utilizarea aței dentare, însă periuțele interdentare au un efect mai puternic. Pentru a asigura cea mai bună curățare, cele două soluții pot fi utilizate împreună.

Curățarea marginilor gingiilor

Placa se poate forma și la marginea gingiilor, iar periuțele interdentare asigură o igienă mai bună a acestei zone. Perii fini ale acestor periuțe de dinți speciale asigură o curățare eficientă fără presiunea necesară în cazul periajului obișnuit. Sănătatea gingiilor este foarte importantă, iar folosirea periuțelor interdentare poate contribui semnificativ la prevenirea a numeroase probleme care afectează apoi și dinții.

Îmbunătățirea generală a sănătății orale

Atunci când utilizezi o periuță interdentară de calitate, și riscul de halenă este mai redus. Eliminarea resturilor de mâncare menține pH-ul din cavitatea bucală în limite bune, evitând aciditatea excesivă. Secretul unei periuțe interdentare ține însă de modul în care poate “umple” complet spațiile mici în care este introdusă, curățând astfel mai bine.

Periuțele interdentare Curaprox

Produse dintr-un aliaj special utilizat în producția firelor pentru suturi chirurgicale, periuțele interproximale Curaprox asigură cel mai bine un periaj eficient. Avantajul principal este elasticitatea acestora, dar și durabilitatea este crescută.

Disponibile în diferite variante, pentru nevoile dentare specifice, periuțele interdentare Curaprox oferă toate beneficiile unui produs profesional de curățare a dinților, pentru o igienă orală cât mai bună.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.