Implanturile dentare

implant dentar

Tehnologia implanturilor dentare este în continuă evoluție, iar pregătirea și recuperare post-operatorie sunt tot mai scurte. În funcție de tipul de implant, pregătirea și recuperarea după chirurgia orală pot varia foarte mult. Află care sunt pașii parcurși în cadul acestui proces.

În cazul implanturilor dentare clasice, pentru coroană și punte sau pentru protezare, intervenția de chirurgie dentară poate avea loc doar când masa osoasă este suficientă. Pregătirea poate include mai multe ședințe, iar recuperarea poate dura și peste o săptămână.

Implanturi dentare clasice

În cazul implanturilor clasice, cel mai important factor este masa osoasă. Dacă maxilarul se retrage, poate fi necesar un implant osos înainte de chirurgia orală. Procesul poate dura și luni de zile din momentul în care este eliminat dintele care trebuie înlocuit. Fuzionarea implantului metalic cu masa osoasă poate dura la fel de mult, iar operația finală poate fi făcută abia după vindecarea completă a gingiei.

Durata lungă a acestor proceduri poate fi uneori însoțită de complicații, datorate fuzionării precare între maxilar și implantă, iar recuperarea include până la 14 zile de regim cu alimente moi.

Implanturi dentare Fast & Fixed

Cum sa compari implanturile dentareImplantul imediat necesită o pregătire mai scurtă, alături de o recuperare mai rapidă. Avantajele implantului imediat sunt evidente: riscul de complicații este redus deoarece numărul de intervenții este mai mic, iar perioada de vindecare are mai puține neajunsuri. Gingiile sunt afectate mai puțin de implantul imediat, iar perfomanța acestuia pe termen lung este similară implantului clasic.

În cazul implanturilor dentare Fast & Fixed, durata întregii proceduri poate fi redusă la doar câteva ore. Acest sistem de protezare imediată oferă funcționalitate completă în numai 24 de ore, alături de avantajul estetic.

Deoarece elimină necesitatea unor proceduri suplimentare ca extinderea masei osoase a maxilarului, sistemul Fast & Fixed cu implanturi angulare permite instalarea unei proteze complete și revenirea la un zâmbet frumos într-o singură zi.

Indiferent dacă sunt necesare implanturi de tip rădăcină sau placă, pregătirea și recuperarea după chirurgia orală pot fi scurtate foarte mult în funcție de tehnologia utilizată, iar disconfortul creat timp de luni de zile de procedurile de instalare a implanturilor poate fi evitat.

Etichetat cu 

8
Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar
2 Fire de discuție
6 Răspunsuri
0 Abonați
 
Cel mai discutat comentariu
Cea mai aprinsă discuție
2 Autori comentarii
marianaRichard Vencu Autori comentarii recente

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
mariana
Vizitator
mariana

Va multumesc! Mi-am facut o idee generala despre procedura si costuri, mai ramane doar sa stabilesc bugetul si perioada de concediu pe care trebuie sa o aloc unei astfel de interventii.
Am notat adresa clinicii dumneavoastra si voi suna in prealabil pentru o programare .
Inca o data, multumesc!
Mariana Nitu

mariana
Vizitator
mariana

Buna ziua,
Sunt interesata de protezele totale prin implant si as vrea sa stiu daca sistemul Fast&Fixed poate fi aplicat in astfel de cazuri, cat ar dura toata procedura si daca e posibil care este costul. As avea nevoie atat de partea superioara cat si de cea inferioara.
Va multumesc,
Mariana Nitu