Periuțe de dinți, familii și gripă

igiena orala in familie

Membrii familiei împart tot felul de lucruri; este un obicei des întâlnit ca membrii familiei să împartă paharul periuțelor de dinți: acest fapt reprezintă o modalitate simplă de a răspândi germenii printre ceilalți. Pentru a gestiona această problemă, trebuie să luați câteva măsuri preventive fără a avea prejudecata că, dacă nu împărțiți anumite lucruri legate de igiena personală înseamnă că vă izolați de restul familiei.

Sugestii:

  • Izolați periuța de dinți oricât de sănătos/sănătoasă ați fi în prezent. Este mai bine să fiți precauți decât să vă pară rău. Nu are sens să riscați să vă îmbolnăviți pe dumneavoastră sau un alt membru al familiei doar pentru a vă bucura că împărțiți același pahar al periuțelor de dinți cu cei pe care îi iubiți.
  • Curățați-vă periuța de dinți. Părinții cu copii mici au uneori kituri de sterilizare sau aparate similare ce pot fi folosite periodic pentru a steriliza toate periuțele familiei. Dacă nu aveți un asemenea aparat, folosiți cuptorul cu microunde (30 de secunde sunt suficiente, dar trebuie să verificați dacă periuțele sunt compatibile cu un asemenea proces).
  • Înlocuiți periuța. După un episod grav de gripă, este recomandată să vă înlocuiți periuța sau capul de periuță (dacă folosiți periuțe electrice), pentru a reduce incidența bacteriană.

De asemenea, se poate să nu fie o idee bună să împărțiți pasta de dinți cu membrii familiei, din mai multe motive:

  • Pastele de dinți nu au același scop de la un caz la altul. Un singur tub s-ar putea să nu acopere nevoile fiecărui membru al familiei.
  • Copiii tind să folosească incorect pasta de dinți, lăsând tubul murdar timp îndelungat. Amestecând lucrurile și mai mult s-ar dovedi contraintuitiv.
  • Când folosiți aceeași pastă de dinți, riscați să transmiteți germeni de la unul la altul.
  • Folosind aceeași pastă de dinți, vă limitați opțiunile cu privire la aromele la care aveți acces.

Unii oameni de știință pretind că până și folosirea aceluiași tub de pastă de dinți poate duce la răspândirea germenilor și a bacteriilor. Cu toate că această ipoteză este chestionată de alții, pacienții ar trebui să ia acest fapt în calcul atunci când se știe că un membru al familiei are gripă sau o altă boală contagioasă.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar