Stresul și problemele dentare

solutii stomatologice

Cele mai multe probleme dentare induse direct de o viață stresantă sunt bine-cunoscute de oamenii din toată lumea și modurile medicale generale folosite pentru a le trata sunt la fel de bine stabilite. Din perspectiva aceasta, bruxismul, igiena orală defectuoasă, bolile periodontale și aftele sunt tratate corespunzător de dentiști, în timp ce pacienților li se explică impactul acestor condiții asupra vieților lor.

Cu toate acestea, există o modalitate mai rapidă, mai sigură și mult mai eficientă de a elimina aceste riscuri potențiale din viața dumneavoastră: prin gestionarea mai bună a circumstanțelor stresante. Acest articol oferă detalii în legătură cu modurile prin care puteți reduce stresul, cu implicații directe asupra sănătății dumneavoastră orale. Astfel, ar trebui să citiți pașii de mai jos contextual și să îi aplicați ca atare:

  • Stabiliți un program zilnic pentru a vă asigura că nu ratați sesiunile de periaj dimineața și seara. Acest fapt este foarte important: când sunt stresați, oamenii tind să ignore igiena, ceea ce poate avea impact asupra sănătății dinților lor. În loc să vă facă să vă simțiți încă și mai stresat(ă), un program strict în legătură cu responsabilitățile zilnice față de corpul dumneavoastră vă va face să fiți mai relaxat(ă) și mai în acord cu organismul dumneavoastră.
  • Redefiniți-vă perspectiva asupra exercițiilor fizice. Alegeți un set de exerciții (fie acasă, fie într-un centru specializat) și urmați această activitate relaxantă de cel puțin două ori pe săptămână.
  • Nu mâncați prea mult seara. Stresul are efecte directe asupra obiceiurilor alimentare; dacă tindeți să mâncați ca să vă calmați, regândiți-vă atitudinea: acest fapt vă va afecta organismul pe termen lung, reducând astfel șansele dumneavoastră la o bună sănătate orală.
  • Stabiliți o distincție clară între orele de lucru și cele personale, și nu depășiți niciodată linia dintre cele două. Asociați igiena cu cele din urmă și acționați corespunzător. Oamenii stresați de muncă tind să perceapă igiena ca pe o altă responsabilitate plictisitoare pe care trebuie să o integreze programului lor aglomerat. În loc să faceți asta, trebuie să reînvățați că igiena dumneavoastră, incluzând igiena orală, este un dar pe care îl puteți face corpului dumneavoastră în fiecare zi. Din această cauză, activitatea ar trebui să fie una plăcută.
  • Nu mai mâncați bomboane sau mâncare de proastă calitate din simplul impuls; încercați mai bine ceaiuri și fructe proaspete.
  • Nu uitați că dezechilibrele emoționale pot influența sistemul dumneavoastră imunitar, ceea ce poate duce la apariția infecțiilor, inclusiv a infecțiilor dentare.
Etichetat cu 

Lasă un răspuns

4 Comentarii la "Stresul și problemele dentare"

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
David Jerlaianu
Vizitator
David Jerlaianu
mda acum cand ma recitesc nici eu nu sunt sigur ca ma inteleg 🙂 pe scurt cred ca ar fi vorba despre bruxism si ipotezele legate de acest fenomen ..stresul nu reprezinta cauza . limita de informatii a determinat aceasta concluzie . in fapt este vorba despre sisteme biomecanice de compensare ..prin abraziuni coronare se produc practic compensari naturale normale s-au agresive (patologice) cum ar fi definit bruxismul ..egalarea proportiilor cu scop de a obtine un echilibru functional intre componentele procesului din masticatie ..personal eu il vad ca fiind cel mai mic rau avand in vedere capacitatetea de protezare ..cu… Citiți mai departe »
Adina Fulea
Vizitator

OK. Vă dăm Like la comentariu 🙂

David Jerlaianu
Vizitator
David Jerlaianu
orice boala netratata si fara posibilitati medicale curative este atribuita stresului si igienei ..pentru ca cineva vrea raspunsuri si altii doresc sa lase impresia ca le au ..:) aparitia detergentului care descinde la randul lui din ingrasamant, ..ambele variante derivati chimici artificiali, au influentat igiena si durata de viata a omenirii brusc si relativ imediat ..dar cu dintii vorbim inatai de biomecanica apoi biochimie 🙂 cum ar suna: malul de granit s-a prabusit datorita reactiilor active cu H2o care au produs oxizi reziduanti ( aluviuni) { [ observatii personale (va rog nu aruncati cu pietre) 🙂 ] }
Adina Fulea
Vizitator

Nu sunt sigur ca va inteleg punctul de vedere…