Corijarea marginii gingivale

examinarea dintilor

Din perspectiva cosmeticii dentare, gingiile influențează semnificativ aspectul general al feței. Mai mult, acestea au un impact sporit asupra modului în care zâmbesc oamenii. În general, forma gingiilor și linia gingivală sunt suficient de bune încât să nu solicite un atare tratament. Cu toate acestea, există cazuri când, datorită cauzelor naturale sau unor intervenții medicale anterioare, gingiile nu sunt aliniate sau, și mai grav, acoperă dinții în proporții diferite. Aceste realități duc la două condiții diferite: un zâmbet care descoperă prea mult din gingii sau margini gingivale nealiniate.

Corijarea marginii gingivale este o procedură stomatologică gândită pentru astfel de cazuri; cu toate că este considerată ca aparținând cosmeticii dentare, unii dentiști se folosesc de ea pentru a obține o linie gingivală naturală, îmbunătățind astfel capacitatea pacientului de a se spăla pe dinți corect.

Corijarea marginii gingivale implică una sau două vizite la dentist. În timpul acestor vizite, dentistul dumneavoastră va:

  • analiza forma gingiilor dumneavoastră, fiind atent(ă) la felul în care sunt distribuite de la un dinte la altul. Aceasta ajută la definirea optimă a liniei naturale a gingiilor pe dinți.
  • da o nouă formă gingiilor, folosind tehnologie laser. Cu toate că aceasta nu este singura soluție tehnică, este cea mai bună alternativă cât privește ușurința tratamentului și timpii de vindecare.
  • instrui pacientul să folosească o soluție orală antiseptică timp de câteva zile după procedură.
  • verifica dacă gingiile se vor fi vindecat (la a doua vizită).

Pe lângă cosmetica dentară de bază, ridicarea marginii gingivale este folosită și ca o procedură secundară în fațetare. Există situații când gingiile nu arată în mod necesar inestetic, dar totuși trebuie realiniate pentru a face loc fațetelor. În acest caz, dentistul vă va spune ce trebuie să faceți.

Cu toate că intervenția nu creează prin ea însăși un disconfort (se folosește anestezic), există câteva elemente care vă pot solicita atenția:

  1. Uneori, o soluție antiseptică ușoară nu este suficientă, și dentistul vă poate prescrie ceva mai puternic. Chiar și așa, întrucât sunt aplicate local, astfel de medicamente au efect imediat.
  2. Puteți avea o senzație ușoară de disconfort (în special dacă aria înlăturată a fost semnificativă sau dacă gingiile au fost groase). În acest caz, analgezicele vor rezolva problema.

În funcție de condiția dumneavoastră, dentistul vă poate sfătui să apăsați gingiile de câteva ori pe zi după intervenție, întrucât acestea vor tinde să reacopere dintele în timpul procesului de vindecare.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

2 Comentarii la "Corijarea marginii gingivale"

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
mari
Vizitator
mari

sunt foarte derutata si nu stiu ce sa fac, am nevoie de un sfat, fetita mea are 14 ani si are aparat dentar de 2 ani, in aceasta perioada a avut gingiile umflate, pana acum nu a parut o problema pt d-na doctor, dar acum imi spune ca este o urgenta si sa merg la Craiova la un alt medic s-ai taie din gingii, nu stiu ce sa fac, nu am cui sa cer si o alta parere, va rog astept un raspuns urgent, suntem din Severin si nustiu incotro s-o iau. MULTUMESC ANTICIPAT