Impactul bolilor parodontale

igiena orala in familie

Statisticile spun că mai mult de jumătate din oamenii ce suferă de diverse forme de disfuncții erectile dau semne de gingii inflamate.

Studii recente arată că bărbații care suferă de boli parodontale cronice sunt în mod semnificativ mai predispuși la probleme de erecție. Oamenii de știință nu sunt încă siguri care dintre cele două probleme o cauzează pe cealaltă și care este efectul, sau dacă nu cumva cele două simptome sunt amândouă efecte ale unui factor comun distinct (care ar putea fi vârsta, masa corporală, stilul de viață, diabetul, boala coronariană etc.); cu toate acestea, ei cred că apariția celor două simptome la un număr semnificativ de bărbați peste 30 de ani nu este o coincidență.

  • Ce este boala parodontală cronică? Termenul se referă la o clasă de boli infecțioase asociate cu inflamarea gingiilor. Dacă nu sunt tratate, bolile parodontale pot duce la boli vasculare sistemice, iar acest fapt poate explica legătura cu problemele de erecție.
  • Cum pot medicii să probeze funcția erectilă și sănătatea gingiilor? Natura funcției sexuale poate fi determinată prin hărți sau indici specifici, care sunt internaționali. Sănătatea gingiilor poate fi evaluată prin indexul plăcii dentare, palpare sau alte metode specifice. Pentru mai multe informații despre acest subiect, întrebați-vă dentistul.

Oricare ar fi situația dumneavoastră, este destul de clar că poate exista o corelație între nivelul sănătății gingiilor la bărbații peste 30 de ani și natura disfuncției erectile. Însă, atâta vreme cât nu există o soluție la această relație până acum la nivel internațional, unii dentiști și sexologi oferă o soluție de compromis pentru a reduce riscurile asociate cu aceste două condiții pe termen lung:

  1. Dacă sunteți bărbat, aveți peste 30 de ani și suferiți de o boală parodontală, dar nu ați avut parte de disfuncții erectile, este totuși recomandat să consultați un medic și să vă faceți câteva teste. Chiar dacă aceste teste ies bine, este o idee bună să le repetați la fiecare doi ani. O astfel de abordare vă va aduce avantaje în cazul în care veți dezvolta disfuncții erectile în viitor.
  2. Dintr-o perspectivă inversă, dacă ați avut parte de disfuncții erectile, ar trebui să vă programați un consult stomatologic. În această situație, urgența nu este atât de relevantă ca în cazul precedent, dar având în vedere riscurile implicate, vă va fi mai bine dacă veți descoperi boala parodontală imediat ce apare.
Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

* Bifa GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord