Zâna măseluță

zana maseluta

Ce se întâmplă cu dintele unui copil atunci când cade? Există multe tradiții și credințe care merită să fie menționate aici. Oamenii au dezvoltat zeci de practici în legătură cu pierderea dinților copiilor, iar în timp ce unele sunt foarte cunoscute, altele sunt la fel de interesante sau intrigante. Și un lucru e sigur: zâna măseluță nu e singură în univers.

Zâna măseluță

Fiecare copil născut într-o țară vorbitoare de limbă engleză știe că atunci când își pierde un dinte, trebuie să îl așeze sub pernă. Noaptea, dacă este norocos și dacă s-a purtat frumos, zâna măseluță vine și pune, exact în același loc, un cadou de un fel sau altul. Zâna măseluță nu trebuie privită ca o figură înspăimântătoare (și nici nu trebuie… văzută) și are timp să aducă cadouri tuturor copiilor din lume.

Tann-fé

În unele țări din partea de nord a Europei, mai există încă obiceiul ca atunci când un copil își pierde primul dinte, acesta să fie recompensat, fie cu un cadou, fie direct cu bani.

Hammaspeikko

Hammaspeikko (în traducere literală: troli de dinți) sunt ființe mici atrase de obiceiul de a mânca dulciuri. Dacă un copil mănâncă prea multe dulciuri, atrage involuntar hammaspeikko, care vor începe să sape carii în dinții lui. Există metode de a-i face să plece (cum ar fi spălatul pe dinți sau clătitul gurii), dar, dacă vrei să fii sigur, mai bine nu mânca bomboane…

La Petite Souris

Zâna măseluță nu trăiește în Franța, unde un șoricel (unul mic și bun) intră în cameră noaptea și schimbă dintele de sub pernă fie cu bunătăți fie cu monede adevărate. De fapt, el e verișor primar cu Ratoncino Peréz, din Spania.

Aruncatul dinților

În multe țări de pe continentul asiatic există obiceiul de a arunca dintele în aer (în soare, peste casă sau în nori). În Japonia și Coreea, trebuie să arunci dintele de sus în jos și dintele de jos în sus, iar noul dinte va crește sănătos și la locul lui în gură. Extinde tradiția în toată lumea, și poți îngropa dintele sub casă (Austria) sau îl poți arunca în pod (Nigeria).

Dinți și câini

Cu toate acestea, cea mai bună metodă este să urmezi tradiția mongolă și să îl dai de mâncare la un câine. Aceștia oferă protecție și se mai și asigură că dintele nou va crește în gură așa cum ar trebui.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

* Bifa GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord