Terapia bolilor parodontale

Bolile parodontale sunt cunoscute pentru tratamentele complicate și, adeseori, scumpe cu care sunt deseori asociate. În cele mai multe cazuri, aceasta se datorează faptului că astfel de condiții necesită tratament prelungit și, incidental, tratamente secundare. Cu toate acestea, există câteva metode ce pot reduce costurile totale ale acestor proceduri, în special dacă sunt aplicate corespunzător de la primele semne de periodontită. Pe lângă faptul că sunt avantajoase financiar, acestea implică de multe ori tratamente ușor de urmat, cu control minim din partea dentistului dumneavoastră.

Antibiotice

Parodontita este direct corelată cu câteva tipuri de bacterii parodontopatice, ce răspund bine la antibiotice. Amoxicilina în combinație cu metronidazolul este prima din listă prescrisă de doctori pentru infecții ale țesutului gingival, ale limbii sau ale amigdalelor. Această combinație este recomandată în special pentru adulți, întrucât s-a descoperit că amoxicilina nu este la fel de bine tolerată de persoanele mai în vârstă. Pentru acestea, combinația este ciprofloxacină cu metronidazol, care, deși nu la fel de eficientă, rezidă în răspunsuri similare atâta vreme cât dozele și întreaga schemă de tratament sunt bine concepute de la început. Astfel de antibiotice sunt și ieftine, și ușor de găsit pe piață. Cu toate acestea, folosirea lor trebuie ghidată îndeaproape de medic pentru a se asigura rezultate optime pe termen lung.

Stresul

Reducerea stresului poate avea și ea rezultate pozitive la pacienții ce suferă de sau dezvoltă boli parodontale. În timp ce legătura dintre acestea este încă un mister parțial, s-a observat statistic că persoanele mai stresate tind să dezvolte această boală în număr mai mare decât persoanele care duc o viață liniștită.

Detartrajul

Detartrajul regulat este esențial pentru o abordare corectă a parodontitei. Tartrul crește cantitatea de bacterii din gură, creând astfel contextul perfect pentru o infecție. Dacă mergeți la detartraj o dată la șase luni (sau chiar mai des în cazul persoanelor care beau cafea, care fumează sau la pacienții ai căror dentiști îi informează că calitatea salivei lor duce la o acumulare mai rapidă a tartrului pe partea posterioară a dinților de jos, din față), veți reduce semnificativ dezvoltarea acestei boli.

Îngrijirea orală corectă

Spălatul pe dinți regulat și consumul de diferiți agenți antimicrobieni naturali au un impact semnificativ asupra parodontitei. Uleiurile esențiale (cum sunt cele din usturoi, lămâie, mentă, cuișoare, lemn de santal, menta pipera, chimion negru etc.) vă pot ajuta să țineți boala parodontală sub control.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar