Scobitori profesionale

scobitori

Scobitorile sunt cea mai de bază metodă de a vă curăța dinții și, în cele mai multe cazuri, și cea mai brutală. Mulți dentiști sunt reticenți când vine vorba de folosirea scobitorilor clasice (mai precis, bucăți de lemn), dar soluțiile contemporane se dovedesc simultan eficiente și interesante. În plus, scobitorile sunt de preferat în anumite situații (în special dacă călătoriți mult) și pot înlocui într-o oarecare măsură folosirea periilor interdentale. Iată o listă cu opțiunile dumneavoastră atunci când aveți de-a face cu scobitori profesionale.

Scobitori de lemn

Sunt cele mai comune dintre toate, dar puține dintre acestea pot fi numite profesionale. Trebuie să fie lustruite perfect pentru a fi eficiente și tipul de lemn folosit este de asemenea relevant, unde teiul, mesteacănul și bambusul ocupă primele locuri.

Scobitorile de lemn vin în multe forme, dar trebuie să vă uitați la numai două aspecte:

  • Grosime – alegeți între subțire, medie și groasă în funcție de spațiile dumneavoastră interdentale.
  • Fluor – unele scobitori profesionale de lemn conțin fluor, în timp ce altele nu.

Scobitori de plastic

Sunt cele mai bune dintre toate și nu sunt scumpe deloc. Pe lângă acestea, ele se simt mai moi pe gingie și oferă avantajul chestionabil de a fi reutilizate (soluție nerecomandată de unii practicieni). Iată caracteristicile relevante pentru această categorie:

  • Suport de prins – acestea sunt folositoare dacă obișnuiți să curățați zone de lângă dinții din spate.
  • Textura suprafeței – aceasta se referă la câteva șine mici, abia vizibile, aflate în capătul scobitorii. Sunt ideale pentru îndepărtarea resturilor dintre dinți.
  • Peri – unele scobitori profesionale au peri la un capăt pentru a duce curățarea mobilă la un nou nivel de performanță.
  • Material flexibil – cele mai bune scobitori profesionale pe care le-am întâlnit sunt produse dintr-ul plastic ce se poate îndoi la un capăt al scobitorii, un detaliu remarcabil pentru dinții din spate sau pentru zone la care se ajunge mai greu.
  • Albire – unele scobitori sunt tratate cu o substanță ce albește dinții. În acest caz, trebuie să urmați instrucțiunile cu atenție, pentru a nu le folosi prea mult.

Scobitori de metal sau de os

Acestea nu sunt recomandate și ar trebui evitate pentru că pot cauza diferite tipuri de răni.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar