Praful de dinți ca alternativă la pasta de dinți

praf de dinti

Alternativele contemporane la pasta de dinți sunt de-a dreptul impresionante, atât în număr, cât și în gradul de invenție pe care îl afișează. Puteți folosi geluri, creme sau chiar formule lichide pentru a vă curăța dinții în mod regulat. Pe lângă aceste opțiuni, pe care le vom trata cu o altă ocazie, puteți folosi praf de dinți permanent sau împreună cu pasta dumneavoastră de dinți obișnuită.

Cea mai veche soluție pentru spălatul pe dinți, praful de dinți este cunoscut de mii de ani; cu toate acestea, amestecul este foarte important. Din această perspectivă, aveți două opțiuni diferite la îndemână: îl preparați sau îl cumpărați.

Dacă vă decideți să îl preparați, țineți cont că există câteva reguli pe care trebuie să le urmați, indiferent de ingredientele pe care le folosiți:

  • Folosiți numai ingrediente pudră; granulația trebuie să fie cât de fină posibil pentru a reduce natura și așa abrazivă a amestecului final.
  • Dacă nu puteți obține în casă o granulație similară cu cea a făinii de grâu, cumpărați online parte din sau toate ingredientele de care aveți nevoie.
  • Orice amestec ar trebui să conțină o bază, un praf aromat, bicarbonat de sodiu sau alt agent abraziv (sare, cretă) și un ulei esențial. Asigurați-vă că toate ingredientele pe care le folosiți sunt comestibile.

În privința ingredientelor, lista este lungă și atractivă în același timp. Odată ce înțelegeți că pasta de dinți nu e altceva decât praf de dinți hidratat, opțiunile devin evidente: cuișoare, mentă, ștevie, gumă de smirnă, extract de frunze de ceai verde, scorțișoară, etc. Cu cât este mai bogată combinația, cu atât mai impersonale vor deveni gustul și efectul prafului de dinți. Folosiți cel puțin cinci ingrediente diferite dacă doriți să obțineți un praf de dinți profesional.

Prafurile de dinți preparate în casă sunt sigure și mulți oameni le preferă ca variante naturiste pastelor de dinți obișnuite. Cu toate acestea, vizitați stomatologul înainte și la o lună după ce începeți să le folosiți pentru a monitoriza efectele abraziunii asupra smalțului dinților dumneavoastră. În afară de o posibilă abraziune excesivă, nu există contraindicații serioase la această clasă de produse.

Dacă, pe de altă parte, vă decideți să le cumpărați, puteți alege între prafuri de dinți spumante sau nespumante, de foarte multe feluri în ceea ce privește ingredientele și gustul. Schimbați totuși varietatea din vreme în vreme pentru a optimiza procesul de spălare pe dinți.

Prafurile de dinți sunt naturale și potrivite pentru copii, două avantaje foarte mari dacă țineți la sănătatea dinților dumneavoastră.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar