Opt trucuri pentru reducerea halitozei

halena, halitoza

Există numeroase cauze pentru apariția halitozei și unele dintre ele sunt temporare, în timp ce altele au o natură permanentă. Pentru a reduce efectele respirației urât mirositoare, trebuie să identificați adecvat cauza care duce la halitoză și, implicit, să găsiți o soluție pentru această cauză.

Cu toate acestea, în cele mai multe cazuri, cauzele sunt strict legate de mâncare; fie diferite tipuri de alimente (cum sunt usturoiul, ceapa, ardeiul roșu, carnea de oaie, etc.), fie mâncare ce rămâne blocată între dinți pentru mai multe zile. În situația aceasta, bacteriile care duc la respirație urât mirositoare se dezvoltă rapid. O igienă orală adecvată ar trebui să țină sub control aceste cazuri, dar dacă nu vă periați dinții regulat și corect, puteți să dezvoltați halitoză din când în când.

Există și alte situații (boli de stomac și plămâni, xerostomie (gură uscată) etc.) în care poate apărea halitoza. Pentru a eradica cauza principală, în asemenea situații, să consultați un doctor. De asemenea, tabacul (fumat sau mestecat) poate duce la halitoză.

Iată mai jos cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știți pentru a putea să reduceți respirația urât mirositoare. Nu uitați că acestea nu exclud un control la medicul dumneavoastră dentist.

  1. Periați dinții regulat, cel puțin de două ori pe zi, pentru a ține efectele sub control.
  2. Folosiți ață dentară după periaj ca să îndepărtați resturile de mâncare dintre dinții dumneavoastră.
  3. Reduceți cantitatea de cafea și alcool pentru a evita astfel posibilitatea xerostomiei.
  4. Reduceți numărul de țigări și mestecați gumă fără zahăr, fără a exagera.
  5. Folosiți spray-uri pe bază de mentă; chiar dacă această soluție este temporară, ea vă poate ajuta să treceți peste multe contexte sociale pasibile să devină stânjenitoare.
  6. Clătiți-vă gura cu o soluție făcută din o parte apă și o parte apă oxigenată. Astfel de clătiri ucid majoritatea bacteriilor din gură ce cauzează respirația urât mirositoare.
  7. Nu folosiți ape de gură pe bază de alcool; acestea pot părea folositoare într-o primă fază, dar alcoolul din formulă va înrăutăți lucrurile în viitor, uscându-vă gura.
  8. Consultați-vă dentistul regulat pentru a vă asigura că nu aveți gingiile retrase, o condiție ce poate duce la respirația urât mirositoare.
Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar