Dinți sensibili la copii

stomatologie copii

Pe lângă realitățile de bază ce cauzează și mențin dinții sensibili în general (expunerea dentinei și retragerea gingiilor fiind primele două din listă), există informație suplimentară de care ar trebui să fiți conștienți când luați în calcul problema dinților sensibili la copii. Câteva elemente de bază duc la o asemenea situație pentru copilul dumneavoastră:

  1. Periaj incorect. De fapt, acesta este primul din listă. Trebuie să vă instruiți copilul cum să execute periajul pentru a minimiza posibilele efecte ale dinților sensibili. În acest caz, există două situații posibile: acesta poate fi prea superficial (în care caz ar trebui să îi explicați în detaliu cum să se perieze) sau, pur și simplu, poate exercita prea multă presiune pe dinți. În această a doua situație, puteți fie să o corectați manual, fie să cumpărați o periuță cu senzor de presiune.
  2. Dinți netratați. Copii pot avea dinți sensibili datorită cariilor sau chiar unor probleme mai serioase, lăsate netratate. Cu toate acestea, chiar și după tratamentul profesional, tot trebuie să vă asistați copilul în timpul periajului pentru a vă asigura că acesta este regulat și adecvat.
  3. Retragerea gingiilor. Această condiție este rară la copii și poate fi relaționată cu diverse boli dentare sau probleme ortodontice. În acest caz particular, dentistul vă va explica ce trebuie să faceți pentru a reduce efectele dinților sensibili.

În oricare dintre cazurile de mai sus, e o idee bună să schimbați pasta de dinți a copilului cu pastă profesională pentru dinți sensibili. Astfel de formule reduc durerea în timpul periajului și ajută la construirea unui strat protector deasupra dentinei. Acestea oferă și un bun suport psihologic, demonstrând copilului că unele soluții sunt eficiente imediat, încurajându-l astfel să se perieze regulat.

În plus, oricare ar fi contextul, este de preferat să duceți copilul la un consult de specialitate pentru a fi sigur că situația nu este serioasă. Dacă sunt lăsate netratate de la început, asemenea cazuri pot înrăutăți starea dinților copilului cu posibile complicații severe în viitor.

Păstrați un dialog continuu și deschis cu copilul dumneavoastră pentru a-l ajuta să verbalizeze ce simte când se spală pe dinți, în felul acesta putând descoperi problema încă din fazele ei inițiale.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar