Mode în ortodonție

gutiera

Încă de la începuturile acestei științe, au existat elemente de îngrijorare că pseudoștiința va influența calitatea serviciilor profesionale. Pacienți din întreaga lume află din surse lipsite de încredere că pot avea un zâmbet excepțional evitând extracțiile dentare sau alte proceduri care sunt intim relaționate cu ortodonția. Pe de altă parte, din vreme în vreme apar diverse curente de modă ce eșuează în încercarea de a optimiza relația dintre sănătatea și zâmbetul dumneavoastră. Vom răspunde întâi la aceste două probleme, după care vom oferi câteva soluții.

Oricare ar fi condiția dumneavoastră, medicul ortodont știe cel mai bine ce trebuie să faceți pentru a vă corecta malpoziția și malocluzia. Încercați să nu cădeți pradă reclamelor de pe internet ce sugerează aparate capabile să rezolve toate problemele dumneavoastră. Un exemplu clasic este dat de aparatele pentru expansiunea arcadei, ce garantează faptul că nu va trebui să suferiți extracții dentare pentru a vă atinge scopul. Problema cu astfel de aparate este că, pe termen lung, pot duce la alinieri defectuoase pentru că maxilarul dumneavoastră nu va fi capabil să absoarbă atâta presiune.

În SUA, oamenii aleg fațetările dentare din rațiuni strict estetice, din credința că dinții impecabil aliniați sunt mai frumoși; în Japonia, multe tinere cred că, dacă își împing caninii în față cu ajutorul unui astfel de aparat, sunt mai atractive. În ambele cazuri (dintre care cel de al doilea este aproape chestionabil) problema este văzută dintr-un unghi greșit, pentru că în deciziile dumneavoastră ar trebui să alegeți întâi sănătatea, și abia apoi estetica. Negocierea dintre sănătatea și zâmbetul dumneavoastră ar trebui întotdeauna ghidată de importanța celei dintâi dacă doriți un zâmbet rezonabil sau, de ce nu, perfect, în anii care vor urma.

Există trei soluții de bază în ortodonția de azi ce luptă împotriva malocluziei și a malpoziției fără un deficit estetic major. Iată-le, într-o ordine aleatorie:

  • Aparate invizibile – arată foarte bine și reduc impactul vizual în timp ce zâmbiți.
  • Aparate auto-ligante – ideale pentru situații mai grave, acestea cresc eficiența procedurii fără folosirea ligaturilor suplimentare. Dintre cele trei soluții, sunt cele mai vizibile.
  • Invisalign – această soluție este mai scumpă, dar, în cazul în care chiar aveți o problemă cu purtarea unui asemenea aparat, acesta este aproape invizibil și foarte confortabil, fiind simultan eficient și sigur.
Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.