Ghid rapid pentru achiziționarea periuței

Lobby clinica IVORY

Începând cu periuțele neutre pe care le primiți gratis la hotel și până la echipamentele electrice profesionale, periuțele de dinți sunt folosite de toată lumea. Cum putem cumpăra o periuță de calitate? Cu toate că adevărul e că adoptarea unei metode de periaj corecte precum și schimbarea cu regularitate a periuței folosite au un impact mai mare asupra calități igienei dentare a pacienților decât majoritatea funcțiilor deosebite asupra cărora atrag atenția o mulțime de materiale publicitare, sunt totuși câteva aspecte care merită luate în considerare înainte de a achiziționa o nouă periuță de dinți.

Care este dimensiunea ideală a capului periuței de dinți?

Unii medici stomatologi susțin că dimensiunile „ideale” ale capului periuței sunt 2,5 cm în lungime și 1,25 cm în lățime; dimensiunile recomandate diferă, firește, în cazul periuțelor concepute pentru copii mici. Nu este însă cazul să mergeți la magazin cu liniarul pentru a verifica dimensiunile! Puteți în principiu să căutați aceeași dimensiune ca la periuța anterioară, atâta vreme cât dimensiunea capului periuței respective nu v-a deranjat.

Coadă ergonomică la periuța de dinți? Îmi trebuie așa ceva?

Dacă zâmbiți, probabil că aveți o idee greșită cu privire la ce înseamnă în acest context ergonomia: aplicarea principiilor de ergonomie în această nișă specifică nu înseamnă numai conceperea unui mâner ușor de ținut în mână și aderent; trebuie să căutați periuțe cu coada flexibilă care compensează presiunea aplicată pe dinți în timpul periajului. Mulți pacienți au tendința să apese prea tare în timpul periajului. Dacă suspectați că v-ați putea afla printre ei, cumpărați-vă periuță cu o coadă flexibilă.

Cum aleg periuța în funcție de tipul și dispunerea perilor?

[wpfaqgroup id=9]

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

wpDiscuz