Zmeura neagră împotriva cancerului oral

zmeura neagra

O nouă strategie pentru sănătatea orală: bace și fructe de pădure

Mulți pacienți interesați să aibă un zâmbet ca la Hollywood cunosc deja efectele formidabile ale căpșunelor în albirea dinților. Însă ce știți despre alte bace și fructe de pădure? Ei bine, se pare că cea mai puternică și mai uimitoare dintre acestea, când vine vorba de sănătatea orală, este, conform specialiștilor, zmeura neagră.

Rolul zmeurei negre în prevenirea cancerului oral

Ultimele cercetări indică faptul că remediile naturale pot influența pozitiv condiția pacienților diagnosticați cu cancer oral. În timp ce procedura standard de tratament implică adesea îndepărtarea chirurgicală a leziunilor canceroase de la nivelul cavității bucale, în unele cazuri, acestea pot recidiva. Se testează acum cu mai mult sau mai puțin succes, eficiența nenumăratelor soluții medicamentoase alternative, bogate în antioxidanți naturali, menite să stopeze sau să încetinească modificarea celulară la pacienții cu cancer oral. Printre aceste soluții alternative, zmeura neagră pare a fi un potențial candidat în abordarea cu succes a anumitor cancere orale.

Gel de zmeură? Pe bune?

Cercetătorii au demonstrat că aplicarea locală a produselor farmaceutice pe bază de zmeură neagră este eficientă în stoparea diviziunii celulelor alterate. Remediul nu funcționează la toți pacienții cu cancere orale, însă majoritatea pot încerca fără a se supune riscurilor, pentru a beneficia de avantajele extraordinare ale unui tratament non-toxic.

Strategia de tratament cu zmeură neagră este bazată pe preparate obținute prin procesul de liofilizare, care permite sublimarea apei din fruct imediat după înghețare (apa trece din stare solidă direct în stare gazoasă); această tehnologie nu este tocmai o noutate și are numeroase aplicații, de exemplu în industria alimentară și în producția de preparate farmaceutice, însă pare să fie cea mai eficientă metodă pentru a obține substanțele necesare din plantă fără a afecta proprietățile active ale acesteia, obținând în același timp concentrația optimă și facilitând absorbția. Deci, da, gelul de zmeură neagră se pare că poate ține cancerul oral sub control.

Ce este zmeura neagră?

Numele latinesc al plantei este Rubus occidentalis; zmeura neagră este o plantă care provine din America de Nord și este înrudită îndeaproape cu zmeura albastră (Rubus leucodermis), cu zmeura roșie europeană (Rubus idaeus) și cu zmeura roșie americană (Rubus strigosus). Rubus occidentalis este un arbust cu frunze căzătoare, cu un aspect foarte asemănător cu murul de cultură, cu zmeurul și ați arbuști înrudiți. Cu toate că fructul este foarte asemănător cu mura, gustul este deosebit și specific.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar