Hipnoza și tratamentele dentare

hipnoza

Cu toate că nu poate ajuta în mod efectiv la vindecarea corpului, hipnoza este folosită în stomatologie ca tehnică separată gândită să ofere un set amplu de beneficii înainte, în timpul și după diverse tratamente. Majoritatea tratamentelor au anumite efecte traumatice, iar hipnoza poate ajuta atât pacientul cât și doctorul prin reducerea sau chiar anularea traumelor. Mai jos, puteți citi câteva dintre cele mai comune aplicații ale hipnozei în stomatologie; rețineți că această listă este foarte limitată și că practicile și credințele legate de hipnozo variază foarte mult.

Înaintea tratamentului

Hipnoza este o soluție excelentă de reducere a anxietății și a fricii corelate cu tratamentele dentare. În anumite cazuri rare, pacienții sunt supuși la mai multe ședințe de hipnoză pentru a reduce frica de durere. Totuși, în majoritatea celorlalte cazuri, două ședințe sunt suficiente. Suferința este o altă condiție tratată destul de des de hipnoză, dar aceasta poate fi obiectul unei terapii prelungite, pentru a-i asigura eficiența pe termen scurt și lung.

În timpul tratamentului

Soluțiile ce implică hipnoza în timpul tratamentului sunt de departe cele mai numeroase:

  • Inducerea unei stări de calm și relaxare pe durata tratamentului;
  • Reducerea durerii într-o anumită măsură. Această tehnică anume este de fapt folosită în multe zone ale medicinii contemporane, inclusiv în cazul bolilor și condițiilor recurente și în cazul nașterilor.
  • Controlarea modului în care pacienții își țin gura deschisă în timpul tratamentelor stomatologice;
  • Controlarea salivației și a poziției limbii;
  • Reducerea efectului pe care mediul îl are asupra pacienților prin desensibilizarea acestora la diverse sunete, mirosuri, texturi, etc.
  • Inducerea unei posturi adecvate prin eliminarea tensiunii corporale;
  • Reducerea intensității percepției durerii;
  • Reducerea diverselor reacții somatice, cum ar fi greața, amețeala, vomatul, senzația de leșin, etc.;
  • Controlarea hemostazei.

După tratament

Când este folosită după tratament, hipnoza poate lejeriza pacienții în raport cu efectele generale ale tratamentului și stimula o stare generală de bine.

Astăzi, tehnicile de hipnoză sunt răspândite în special în Europa, Japonia, SUA și Canada și câștigă tot mai mult teren din cauza efectelor evidente pozitive pe care le au asupra pacienților. Totuși, trebuie să rețineți că aceste tehnici nu sunt gândite să elimine complet durerea și disconfortul, chiar dacă, în anumite cazuri, ele reușesc să facă asta.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar