TEST – Fațetările dentare

Fațete dentare

În prima jumătate a secolului al XX-lea, actorii din America foloseau deja primele forme de fațetări dentare, aplicate cu adeziv. Între timp tehnica s-a perfecționat uluitor, devenind populară până în măsura în care se abuzează de acest tratament cosmetic. Extrem de satisfăcătoare estetic, deși relativ scumpe, fațetele dentare reprezintă o soluție extrem de apreciată pentru anularea spațiilor interdentale prea largi, repararea dinților ciobiți, diformi, decolorați sau colorați ireversibil. Aceste tratamente nu se adresează însă oricărei categorii de pacienți:

  • uneori aplicarea fațetelor dentare nu este posibilă din cauza stării generale a danturii (aplicarea fațetelor peste o dantură șubredă, cariată sau compromisă din alte motive nu poate intra în discuție),
  • iar alteori există alternative de tratament mai potrivite nevoilor pacientului (unii dintre pacienții care doresc fațetări au de fapt nevoie de un simplu tratament de albire, alții de terapie ortodontică etc.). Iată cele mai comune opinii greșite ale unor pacienți care consideră că au nevoie de fațetări dentare, când tratamentul care li se potrivește este de fapt altul:
    • Sunt fumător / fumătoare și consumator / consumatoare de cafea, deci am pete pe dinți. Știu că fațetările din porțelan nu se pătează… Petele provenite din pigmenții alimentari și cele cauzate de fumat și cafea pot fi îndepărtate prin metode mult mai simple (și mai ieftine) decât fațetările dentare, de exemplu prin curățarea profesională a dinților, detartraj și diverse tehnici de albire.
    • Am dinții strâmbi iar fațetele ar putea să îi facă să pară drepți. Cu toate că sunteți preocupat(ă) de chestiunea estetică, dumneavoastră aveți o problemă stomatologică care trebuie rezolvată de către medicul ortodont. Aflați mai mult despre corectarea malpoziției.

Aflați dacă dantura dumneavoastră se pretează pentru fațetările dentare, răspunzând la următoarele întrebări. Fațetările dentare sunt pentru dinți sănătoși. Orice punct acumulat la chestionarul de mai sus poate însemna că fațetele dentare nu sunt cea mai fericită opțiune pentru dumneavoastră, din cauza sănătății orale precare. Discutați cu medicul stomatolog despre acest subiect.

[mtouchquiz 5]

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.