Sfaturi cheie pentru o igienă orală alternativă

Abstract Herb Leaf DesignCa orice fapt medical, igiena dentară în forma ei occidentală (adică suma informațiilor cu care intrăm în contact și care se bazează pe perspectiva medicinii alopate și de laborator) are adepții și detractorii ei. Dacă încercăm să delimităm motivele pentru care stau lucrurile așa, observăm foarte repede că ele sunt legate în special de principii și abordări de bază ale igienei dinților și a cavității bucale.

Din aceste motive, multe companii și laboratoare de cercetare au dezvoltat strategii, tratamente și soluții alternative, ce încearcă să acopere, să completeze sau să lupte împotriva metodelor tradiționale medicale pentru rezultate cât mai eficace pentru noi toți. Prezentăm în cele ce urmează câteva soluții în această direcție. Ele trebuie citite contextual și înțelese prin prisma mult mai amplă a studiilor stomatologice clasice.

[cta id=”9906″ vid=”0″]

 

  • Utilizarea, în loc de pastă de dinți a unei combinații de săpun (variantele cele mai simple, cu nivel redus de glicerină, fără agenți antibacterieni, parfum, etc.) cu vitamina C și fosfat de sodiu. Unele studii consideră această tehnică eficientă prin reducerea nivelului de aciditate la care sunt expuși dinții prin utilizarea pastelor de dinți clasice.
  • Din tratamentele medicale medievale s-a recuperat rețeta de salvie cu un adaos de săruri. Ambele elemente se regăsesc în anumite paste de dinți, salvia fiind chiar centrul multor reclame. Totuși, această rețetă minimalistă crește senzația de curățenie de la nivelul cavității bucale, are efect antibacterian natural și poate avea efecte de albire a dinților.
  • Căpșuni pentru albirea dinților; ceaiul verde ca germicid. Pentru ceaiul verde recomandăm ceai chinezesc preparat conform procedurilor tradiționale. Se pot găsi informații online pentru procurare sau preparare (Chadao)

Oricât ar părea de ironic, există statistici ce susțin că persoanele care obișnuiesc să își clătească gura cu apă, fără nici un adaos, în mod regulat (de mai multe ori pe zi, în special după masă sau după consumul de dulciuri sau băuturi dulci) au mai puține carii. Explicația este firească: apa nu permite creșterea nivelului de aciditate și păstrează în gură un echilibru cu adevărat natural.

 

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

2 Comentarii la "Sfaturi cheie pentru o igienă orală alternativă"

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

* Bifa GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord

cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
trackback

[…] Deşi sună puţin ciudat, săpunul poate să îţi albească dinţii. Desigur, nu este vorba despre unul obişnuit, ci varianta sa cât mai simplă, cu nivel redus de glicerină, fără agenţi bacterieni şi fără parfum. Combină-l cu vitamina C şi cu fosfat de sodiu şi vei obţine o soluţie minunată pentru reglarea nivelului de aciditate la care sunt expuşi dinţii şi, implicit, albirea lor! Poţi citi mai multe despre acest procedeu şi pe dentfix.ro. […]

Cecilia
Vizitator
Cecilia

eu recomand produsele cu ulei de masline din gama Airlift de la http://www.dent-a-america2000.ro