Periuțele interdentare

Periuțe interdentare - curăță excelent între dinți, canini, molari și la baza coroanelor ceramice sau din aur

Cu o importanță mult mai mare decât poate părea la prima vedere, periuța interdentară (sau interproximală) poate fi responsabilă pentru diminuarea sau anularea multor probleme stomatologice. Folosind astfel de periuțe, veți observa că spațiile de care sunt responsabile vor deveni mai curate. Efectele utilizării lor sunt, din această cauză, atât de scurtă, cât și de lungă durată. Iată-le pe cele mai importante:

  • Reducerea semnificativă a cariilor interdentare prin curățarea acestor suprafețe de resturi de mâncare, zaharuri și, implicit, prin reducerea acidității locale. Folosite în combinație cu ața dentară, sunt și mai eficiente.
  • Creșterea calității respirației și reducerea halenei, de multe ori cauzată de astfel de spații necurățate corespunzător.
  • Un mai bun control general asupra igienei cavității bucale și a locurilor greu de ajuns cu periuța clasică și chiar cu ața dentară.

Recomandări

În principiu, periuțele interdentare sunt recomandate persoanelor cu spații mari între dinți și persoanelor ce poartă proteze sau punți. Cu toate acestea, oferta este suficient de variată ca să puteți găsi periuța interdentară care să vi se potrivească.

Tipuri de periuțe interdentare

Marea majoritate a acestora se bazează pe mai multe principii comune: capul de periere poate fi schimbat după mai multe folosiri, forma ergonomică a cozii, forma capului, materialele împrumutate din industria periuțelor de dinți clasice, etc. Iată cele mai comune opțiuni, pe care le puteți găsi atât în farmacii, cât și în supermarketuri:

  • Cu coadă clasică, sau de ținut între degete. Cea dintâi este recomandată pentru igiena normală, zilnică, în timp ce cea de a doua este concepută pentru locurile cu adevărat greu accesibile, cum sunt cele de la capătul unei proteze, sau regiunile molarilor.
  • Cu capul cilindric sau conic. Alegerea ar trebui să ia în considerare în principal forma dentiției dumneavoastră. Oricare ar fi varianta aleasă, nu forțați mai mult decât permite spațiul în mod natural.
  • Periuțele conice proximale sunt concepute pentru a curăța suplimentar spațiile dentare din apropierea gingiilor pentru a reduce și mai mult posibilitatea formării tartrului. Utilizarea acestor periuțe trebuie să fie blândă și extrem de atentă, altfel puteți afecta starea gingiilor dumneavoastră.
  • Cu coadă flexibilă, pentru control maxim.
  • Cu efect de albire, aromate, etc.

 

Etichetat cu 

1
Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar
1 Fire de discuție
0 Răspunsuri
0 Abonați
 
Cel mai discutat comentariu
Cea mai aprinsă discuție
0 Autori comentarii
De cate ori pe zi te speli pe dinti? (P) - Reporterul.ro Autori comentarii recente

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
trackback

[…] recomand periuta interdentara si aparate dentare […]