Cum să alegeți dentistul copilului dumneavoastră

alegere dentist

O primă greșeală pe care o fac părinții atunci când trebuie să meargă cu copiii la dentist este asumarea că, în mod implicit, copilul trebuie consultat și tratat de același stomatolog ce îi tratează pe ei. Dar, deși o asemenea perspectivă are avantajele ei, printre care cele mai mari sunt legate de confortul unui mediu și al unui personal deja cunoscut, există totuși elemente specifice ce ar putea pune această alegere sub semnul întrebării.

În principiu, este important raportul dintre nevoile copilului și profesionalismul stomatologului. Asigurarea unui mediu propice, liniștit și plin de încredere poate diminua frica și anula posibile viitoare fobii față de tratamentele stomatologice. Mai mult încă, ignorarea acestui aspect și, o dată cu ea, a dorințelor copilului, poate duce în timp la aversiunea constantă față de dentiști și, apoi, la evitarea sau neglijarea tratamentelor necesare pentru o dantură sănătoasă. Iată astfel o listă cu cele mai importante detalii pe care trebuie să la luați în considerare atunci când decideți dentistul copilului dumneavoastră:

  • Profesionalismul medicului. De cele mai multe ori, problemele stomatologice ale copiilor nu sunt mai complicate sau mai complexe decât acelea ale adulților. Cu toate acestea, ele trebuie tratate cu cea mai mare grijă, atât din rațiuni strict legate de sănătate, cât și din cauze ortodontice.
  • Raportarea la copil. Deși nu pare esențial dintr-un punct de vedere medical, comportamentul stomatologului față de copil are efecte directe și indirecte asupra percepției celui din urmă. Efectele psihice ale unui tratament resimțit ca fiind brutal pot fi dăunătoare și neavenite.
  • Sfaturi profesionale. Igiena dentară a copilului este parțial diferită de cea a adultului. Stomatologul ar trebui să se implice în acest aspect și să explice în detaliu care sunt modalitățile corecte și eficiente de păstrare a igienei bucale infantile.
  • Îngrijire preventivă. O mare parte din intervențiile stomatologice pediatrice sunt legate de prevenire, mai degrabă decât de corijare, tratare sau vindecare. Asigurați-vă că dentistul pe care l-ați ales are o asemenea perspectivă .
  • Alt dentist? În cazul în care nu sunteți mulțumiți de alegerea făcută, nu uitați că puteți căuta oricând un alt dentist.

 

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar