Periuța de dinți – alternative

ohso

Odată cu evoluțiile tot mai spectaculoase în chimia pastei de dinți, interesul pieței s-a mutat spre soluții noi în aria periuțelor de dinți. În aproximativ ultimele două decenii, firmele producătoare s-au axat pe două soluții de bază:

  • Optimizarea ergonomiei periuței. S-au căutat soluții tot mai variate, atât în ce privește materialele ce intră în compoziția periuței, cât și a unghiului de înclinație, elasticității și adaptabilității materialului pentru a obține o eficiență cât mai mare în timpul periajului dentar.
  • Periuțele electrice. Ideea din spatele acestora este că mișcările insesizabile sau sesizabile ale periuțelor de dinți electrice atacă placa bacteriană mai acut și oferă o curățare de ansamblu și interdentală superioară periajului clasic.

Cu toate acestea, soluții noi apar. Ele sunt axate fie pe o nișă specială, fie comportă variante alternative novatoare la modul tradițional de periaj. Iată o listă cu câteva idei interesante:

  1. soladeySOLADEY. Periuța solară Soladey are avantajul că nu necesită pastă de dinți. Sub acțiunea luminii, dioxidul de titan din periuță eliberează electroni ce atacă ionii de hidrogen din placa dentară, spărgând-o. Ideea este cu atât mai interesantă cu cât chestionează primatul chimic al pastelor de dinți cu care ne-am obișnuit.
  2. dewsDEWS. Această periuță cu greutate suplimentară în baza cozii este concepută pentru a ține capul de periaj departe de orice sursă de contaminare. Așezată în poziție verticală, ea rămâne în echilibru ca o păpușă rusească.
  3. OHSO. Gândită ca alternativă la periuțele de voiaj de pe piață, Ohso integrează pasta în coadă. De fiecare dată când aveți nevoie să o folosiți, tot ce trebuie să faceți este să eliberați o cantitate mică de pastă apăsând un buton.
  4. brush_rinseBRUSH & RINSE. Cu această periuță nu mai aveți nevoie de pahar pentru clătirea gurii. Spatele capului de periaj este conceput în așa fel încât redirecționează apa de la robinet, pentru o clătire ușoară.
  5. girospongeGIRO SPONGE. Conceptul presupune înlocuirea capului clasic cu un cap cu burete, pentru a reduce disconfortul din timpul periajului.

Oricare ar fi gusturile dumneavoastră, este bine să consultați medicul stomatolog înainte de a decide să folosiți concepte novatoare în igiena dentară.

 

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar