Periuța de dinți – alternative

ohso

Odată cu evoluțiile tot mai spectaculoase în chimia pastei de dinți, interesul pieței s-a mutat spre soluții noi în aria periuțelor de dinți. În aproximativ ultimele două decenii, firmele producătoare s-au axat pe două soluții de bază:

  • Optimizarea ergonomiei periuței. S-au căutat soluții tot mai variate, atât în ce privește materialele ce intră în compoziția periuței, cât și a unghiului de înclinație, elasticității și adaptabilității materialului pentru a obține o eficiență cât mai mare în timpul periajului dentar.
  • Periuțele electrice. Ideea din spatele acestora este că mișcările insesizabile sau sesizabile ale periuțelor de dinți electrice atacă placa bacteriană mai acut și oferă o curățare de ansamblu și interdentală superioară periajului clasic.

Cu toate acestea, soluții noi apar. Ele sunt axate fie pe o nișă specială, fie comportă variante alternative novatoare la modul tradițional de periaj. Iată o listă cu câteva idei interesante:

  1. soladeySOLADEY. Periuța solară Soladey are avantajul că nu necesită pastă de dinți. Sub acțiunea luminii, dioxidul de titan din periuță eliberează electroni ce atacă ionii de hidrogen din placa dentară, spărgând-o. Ideea este cu atât mai interesantă cu cât chestionează primatul chimic al pastelor de dinți cu care ne-am obișnuit.
  2. dewsDEWS. Această periuță cu greutate suplimentară în baza cozii este concepută pentru a ține capul de periaj departe de orice sursă de contaminare. Așezată în poziție verticală, ea rămâne în echilibru ca o păpușă rusească.
  3. OHSO. Gândită ca alternativă la periuțele de voiaj de pe piață, Ohso integrează pasta în coadă. De fiecare dată când aveți nevoie să o folosiți, tot ce trebuie să faceți este să eliberați o cantitate mică de pastă apăsând un buton.
  4. brush_rinseBRUSH & RINSE. Cu această periuță nu mai aveți nevoie de pahar pentru clătirea gurii. Spatele capului de periaj este conceput în așa fel încât redirecționează apa de la robinet, pentru o clătire ușoară.
  5. girospongeGIRO SPONGE. Conceptul presupune înlocuirea capului clasic cu un cap cu burete, pentru a reduce disconfortul din timpul periajului.

Oricare ar fi gusturile dumneavoastră, este bine să consultați medicul stomatolog înainte de a decide să folosiți concepte novatoare în igiena dentară.

 

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

avatar

* Bifa GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord