Sigilarea dinților și gutierele pentru sportivi

Sigilarea dinților

În prima parte a controlului de rutină se constată dacă pacientul are nevoie de sigilarea anumitor dinți. Sigilantul este o peliculă de protecție, din material plastic, care se aplică pe suprafața dintelui unde are loc triturarea alimentelor, pentru a preveni apariția cariilor. Dacă dentistul decide că dinții dumneavoastră trebuie sigilați, poate face acest lucru fie la prima vizită, fie într-o vizită ulterioară.

Gutierele pentru sportivi

Probabil ați remarcat la meciurile de fotbal sau baschet că jucătorii poartă gutiere de protecție. Dacă desfășurați activități sportive și credeți că este posibil să vă loviți dantura, puteți cere sprijinul medicului stomatolog pentru turnarea unei gutiere. Aceasta vă poate proteja dinții, gingiile și obrajii.

O gutieră este foarte ușor de realizat și poate face diferența între păstrarea unui zâmbet plăcut și repararea sau înlocuirea unui dinte spart.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

6 Comentarii la "Sigilarea dinților și gutierele pentru sportivi"

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

* Bifa GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord

cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
maria
Vizitator
maria

pot fi folosite aceste gutiere sportive din magazinele de specialitate si pentru bruxism,pentru o perioada scurta de timp?multumesc

Adina Fulea
Vizitator

Gutierele pentru sportivi pot sa nu fie potrivite pentru somn, este posibil sa va afecteze respiratia. Totusi puteti intreba la magazin, nu putem cunoaste toate modelele de gutiere sportive…

voica roby
Vizitator
voica roby

as vrea si proteza pt sportivi.Fac handbal si mi-am spart un dinte din fata si nu stiu de unde sa fac rost de o proteza 🙁

Richard Test
Vizitator

Gutiere pentru sportivi se comandă prin intermediul stomatologului dumneavoastră. Din păcate nici noi nu am gasit un laborator în România care să ne producă gutierele respective după amprentele ridicate în cabinet.

Vom căuta un laborator din străinătate, avem niște idei pentru asta prin Italia. Dacă găsim ceva convenabil vom anunța în această pagină și vom începe să oferim astfel de gutiere în lista noastră de prețuri.

melinte laurentiu
Vizitator
melinte laurentiu

as vrea si eu o proteza ….cum se procedeaza?care sunt costurile..trebuie facut un mulaj,la d-voastra eu am un mulaj dupa care pot face proteza…

Adina Fulea
Vizitator

Vă rugăm să vă programați la consultație și să veniți cu mulajul dumneavoastră să îl verificăm. Dacă nu sunt probleme putem trimite la laborator comanda pentru gutiera dumneavoastră folosind mulajul pe care îl aveți deja. Dacă nu, va trebui să vă luăm un alt mulaj.