Protezarea dentară temporară

Dacă aveți programare pentru o extracție înainte de turnarea unei proteze dentare parțiale, medicul stomatolog vă va sfătui să recurgeți la o proteză parțială temporară până se vindecă gingia și osul de suport. Proteza temporară va înlocui și dintele tocmai extras (sau dinții) ajutându-vă să mestecați și să vorbiți până ajungeți la o soluție permanentă. Cu proteza temporară veți arăta normal în public; în plus, aceasta nu va permite dinților rămași să se repoziționeze, ceea ce v-ar crea probleme și mai mari.

Tratamentul prin protezare temporară

Protezele temporare sunt făcute în baza unui model al cavității bucale. Într-o primă fază, medicul stomatolog va lua amprenta exactă a celor două arcade și va încerca să refacă ocluzia (mușcătura) cât mai exact. Dentistul vă va sfătui în alegerea formei și a culorii dinților și gingiilor. Apoi va trimite amprenta la un laborator dentar.

La următoarele vizite se vor face extracțiile, iar proteza temporară va fi gata.

Ce trebuie să știți

E de reținut că nu există proteză perfectă. După aplicarea protezelor în cavitatea orală, va fi probabil nevoie de unele ajustări până când vă veți obișnui cu proteza temporară și până se așează.

Proteza temporară poate afecta felul cum mâncați: nu veți mesteca la fel de eficient cum o făceați cu dinții naturali. Proteza temporară vă va afecta, de asemenea, vorbirea: va fi nevoie de exercițiu pentru redobândirea confortului obișnuit și anume citirea unui text cu voce tare.

Cel mai important lucru de reținut este că acomodarea cu noua proteză temporară este un proces în sine, chiar dacă proteza temporară este un înlocuitor provizoriu al danturii pierdute, până când se ajunge la o soluție mai stabilă: implant, punte sau proteză parțială.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Fii primul care comentează!

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar

* Bifa GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord