Materiale pentru obturații dentare

Amalgam vs. compozit

După ce dintele este pregătit pentru obturație, este importantă alegerea materialului potrivit. Medicul stomatolog vă va putea îndruma în luarea unei decizii.

Sunt două tipuri de materiale pentru obturații:

1) din amalgam;
2) compozite.

Primul tip de obturații, cel din amalgam, se referă la plombele de argint. Amalgamul este un amestec de metale: mercur, argint, cupru și staniu.

Al doilea tip este reprezentat de obturațiile cu materiale compozite: particule de sticlă și plastic care imită foarte bine culoarea dinților dumneavoastră.

Care este materialul cel mai potrivit pentru dumneavoastră?

Nu există un răspuns unic pentru toată lumea. În cele mai multe cazuri soluția este să urmați recomandarea medicului stomatolog. Totuși, pentru a fi informat(ă) înainte de luarea unei decizii, iată ce trebuie să știți despre fiecare tip de material.

Plombele din amalgam au dezavantajul de a mări sensibilitatea dintelui la alimentele și băuturile reci: acest efect poate dura câteva zile sau mai mult. În plus, plombele din argint pot provoca discromii ale dintelui și ale gingiei. E bine să întrebați dentistul înainte de a vă decide asupra unei plombe din amalgam.

Materialele compozite sunt alegerea ideală când vă interesează culoarea plombei. Plombele din materiale compozite sunt făcute din particule de sticlă și plastic. Au devenit cele mai popular material pentru obturații pentru că, pe lângă faptul că imită foarte bine culoarea dinților, se cimentează foarte bine pe dinte. De asemenea, nu conțin mercur sau alte metale și nu duc la hipersensibilizarea dintelui la rece.

Etichetat cu 

Lasă un răspuns

Clinica IVORY - Dentfix menționează faptul că orice indicație oferită prin intermediul comentariilor pe acest site nu trebuie considerată opinie medicală autorizată. Pentru a primi o opinie medicală autorizată este obligatoriu să vă prezentați personal la medicul dumneavoastră care vă poate consulta clinic conform procedurilor reglementate legal. Puteți urma sugestiile din secțiunea următoare numai pe propria răspundere.

avatar