Blogul clinicii stomatologice IVORY - Dentfix
prezintă:
IVORY - clinica Dentfix

04/2013 - Dentfix Pro a lansat noua clinica stomatologică în București, str. Barbu Văcărescu 313-315, sub denumirea IVORY
Apr 20

Aparatul dentar metalic cu ligaturi

Aparatul dentar metalic cu ligaturi

Aparatul dentar metalic cu ligaturi este cel mai ieftin de pe piaţă şi oferă rezultate ortodontice bune, dar numeroasele dezavantaje – aspect inestetic, vizite medicale dese, igienă orală dificilă, disconfort mai mare în primele zile de la montare – determină adesea pacienţii să aleagă variante terapeutice ceva mai costisitoare şi moderne. Aparatul dentar metalic cu ligaturi este un tratament ortodontic folosit pentru îndreptarea dinţilor strâmbi. Face parte din categoria aparatelor dentare fixe, iar termenul ligaturi se referă la interfaţa dintre dinte şi arc, adică la acele bucăţi metalice sau elastice legate de suport care iau contact direct cu dintele.

Apr 17

Aparatul dentar: cum te pregateşti înainte?

Aparatul dentar: cum te pregateşti înainte?

Înainte de montarea aparatului dentar, este recomandat să-ţi pui la punct sănătatea orală (detartraj, periaj, tratare carii) şi să te documentezi din surse credibile sau avizate cu privire la procedura aplicării aparatului, pentru a combate stresul şi temerile legate de durere. Aparatul dentar este un tratament ortodontic, de îndreptare şi reaşezare a dinţilor strâmbi, pentru care trebuie să te pregăteşti cu mai mult timp înainte. Nu te aştepta să te prezinţi prima oară la ortodont şi să ţi se şi monteze aparatul! Până să ajungi la aplicarea brackeţilor, dantura ta trece prin cercetări minuţioase. În plus, există şi câteva trucuri la care poţi apela pentru a scăpa de teama de dureri şi a suporta mai bine procesul de montare a aparatului ortodentic!

Apr 16

Aparatul dentar ceramic

Aparatul dentar ceramic

Aparatul dentar ceramic este alegerea perfectă pentru un tratament ortodontic eficient, rapid şi estetic. Aparatul dentar ceramic este compus din brackeţi policristalini ceramici şi elastice care imită culoarea dintelui, fiind fie albe opace, fie transparente. Un astfel de aparat ortodontic este mai discret decât cel metalic, însă la fel de eficient, fapt care îl recomandă cu precădere pacienţilor care urmăresc să aibă parte de rezultate maxime, în contextul unui plus estetic pe durata tratamentului.

Apr 9

Sfaturi utile atunci când porţi aparat dentar

Sfaturi utile atunci când porţi aparat dentar

Aparatul dentar schimbă regulile alimentaţiei şi igienei orale, pe durata întregului tratament, astfel încât rezultatele să fie optime, iar dinţii sa rămână sănătoşi. Purtarea aparatului dentar, indiferent că este metalic, ceramic ori safir, atrage după sine o serie de reguli esenţiale legate de igiena orală, alimentaţie sau îngrijirea aparatului ortodontic. Acestea trebuie respectate cu acurateţe, pentru ca brackeţii sa nu se dezlipească, dinţii să nu se carieze, iar rezultatele tratamentului să fie optime, fără complicaţii care-ţi pot scoate bani în plus din buzunar şi te pot pune inutil pe drumuri. Descoperă unele dintre cele mai importante sfaturi de care trebuie să ţii cont atunci când porţi aparat!

Apr 7

Aparatul dentar Safir

Aparatul dentar Safir

Aparatul dentar Safir este un tratament ortodontic modern de îndreptare a dinţilor strâmbi, ce satisface toate nevoile pacienţilor care se confrunta cu astfel de probleme, de aceea, a devenit unul dintre cele mai apreciate aparate dentare, în prezent. Iată trei motive esenţiale pentru care aparatul protetic Safir este cel mai potrivit pentru tine! Este invizibil […]

Apr 3

Aparatul de contenţie

Aparatul de contenţie

Purtarea unui aparat de contenţie la sfârşitul tratamentului ortodontic cu aparat dentar este extrem de importantă şi obligatorie, pentru a asigura succesul şi permanenţa rezultatelor pozitive obţinute. Aparatul de contenţie este un instrument util şi necesar pentru toţi pacienţii care au urmat un tratament ortodontic cu aparat dentar. Cu ajutorul acestui dispozitiv, dantura se “obişnuieşte” cu poziţia corectă adoptată în timpul purtării aparatului dentar.

Apr 1

Mituri despre aparatele dentare

Mituri despre aparatele dentare

Miturile despre aparatele dentare predispun pacienţii la probleme dentare grave, care le pot afecta serios sănătatea orala. Cele mai multe neadevaruri sunt legate de durere, montare, aspect şi masticaţie. Aparatul dentar şi, în general, tratamentele protetice sunt evitate frecvent de pacienţi, în special din cauza miturilor care roiesc în jurul lor şi care sperie chiar şi cele mai curajoase persoane. Durerea, incapacitatea de a mânca alimentele preferate şi aspectul inestetic sunt doar câteva dintre motivele greşite pentru mulţi pacienţi amână sau evită tratamentele protetice, punându-şi în pericol sănătatea orală. Iată cele mai frecvente mituri vehiculate în jurul aparatelor dentare!

Mar 26

Aparatul dentar mobil

Aparatul dentar mobil

Aparatul dentar mobil este un instrument ortodontic eficient în tratarea problemelor dentare cu precădere la copii şi adolescenţi. Aparatul dentar mobil poate fi purtat încă de la cele mai fragede vârste şi se recomandă ca tratament ortodontic în cazul malpoziţiilor mai puţin severe. În caz contrar, aparatul dentar mobil este doar precursorul unuia fix, cu precădere după vârsta copilăriei.

Mar 26

Aparatul dentar ceramic vs. metalic

Aparatul dentar ceramic vs. metalic

Când vine vorba de aparatele dentare, poţi opta între două tipuri de materiale: metalice şi ceramice. Cele metalice sunt mai rezistente, eficiente, ieftine, dar vizibile şi inestetice, pe când cele ceramice sunt mai scumpe, trebuie purtate mai mult timp, dar au beneficiul de a fi invizibile. Aparatul dentar este o metodă de tratament minim invazivă folosită pentru corectarea problemelor ortodontice – dinţilor strâmbi – la orice vârstă. Pe lângă sistemul de prindere – fix sau mobil – ,este important să ţii cont şi de materialul din care este fabricat aparatul dentar pe care urmează să ţi-l montezi. Ai la dispoziţie două variante: metalic şi ceramic. Iată care sunt avantajele şi dezvantajele fiecărui tip de material în parte!

Mar 24

Avantajele aparatului dentar invizibil lingual la copii

Avantajele aparatului dentar invizibil lingual la copii

Aparatul dentar invizibil lingual a început să ia tot mai mult locul aparatelor clasice pentru corectarea problemelor ortodontice, în ciuda preţului ceva mai ridicat, datorită avantajelor pe care le prezintă, atat în ceea ce priveste efectul estetic, cat şi rezultatele terapeutice. Aparatul dentar este o modalitate de îndreptare a dinţilor, folosită pentru corectarea problemelor ortodontice atât la copii, cât şi la adulţi. Există pe piaţă o mulţime de tipuri de aparate dentare care pot fi montate copiilor, însă aparatul dentar lingual invizibil pare să prezinte cele mai multe avantaje, la vârste mici!